Saturday, July 18, 2009

feeling2 mata kucing

lama tak update..tp nk wt guane.pc aku kene selsema babi.masok icu.tak sembuh2 lg.kesian..kesian..

bkn pc aku je yg sakit.tuannya sekali pon sakit gak.aku pelik lah.sampai je ump musti aku demam.tak pon selsema.tak pon batuk..klo aku kuar dari ump je tros sume penyakit2 ituew ilang sekelip mata.nape jadi gitue??dlm UMp ni bnyk virus????entah lerrr....

aku bru je try pakai lens.kaler grey.hakhakhak...semuanya tak dirancang.jumaat lepas temankan TITO shopping.alkisahnya aku menemankn dia ke kedai spek mata.nak beli lens.tup tup ade promotion lak.beli 3 lens dpt rm 150 hengget.so share2 duit aku ,tito n juju.diorang pilih kaler hazel...aku lak grey(promoter tu yg sugget..aku ikot je)..aku ingt pkai lens ni mudah.tngok tito pakai mcm senang je.cocok je kt mata.pastu settle...

.first time aku try pakai..masyaallah....azabbbbb...dalam sejam aku try.. lens tu x nk melekat kt mata.degil btol.sedangkan mata aku dh berair.penuh sebaldi.

bak kata org tua2..usaha tangga kejayaan...2nd time aku try pakai(pagi tdi) dan berjaya..hehehe...la ni tngh menyesuaikan diri la ni...rimas sket.cm ade bende melekit dlm mata.

sekian dari aku...

12 comments:

tengku_fir21 said...

huhu..
mata kucing stim kerr...??
wakaka
mmg pedih klu pakai first time...

alfasih~amiruliman said...

i still a pair of grey which is out of my power now on..

huhu

ur eyes seems dry n let's try to use moisturizer drop by Eyemore. Purple in color for the label if i'm not mistaken.

For the lens, try to use Freshlook brand rather than Freshkon. It looks fake.

FYI Freshlook mmg sentiasa buat promotion 3 boxes for around RM150. Dah dekat 5 6 tahun la jugak... Paling murah dpt RM120 for 3 boxes.

Cheers!

Daoz said...

gitew..dah kelabu mata hitammu sekarang..nk kena gi tgok ni..haruss..

Diriku.... said...

make over utk sem baru ke tu!!???
hahahahaha....
sem baru,baju baru, kasut baru, mata baru..!!! meriah2...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

letak jek ngan gambar kertas, confirm lekat haha

YUSRIE MOHD YAMIN said...

ritz...ko nk ckp gam kertas kn..bkn "gambar kertaskn"..heheh..xpe2..kesilapanmu dimaafkan...

YUSRIE MOHD YAMIN said...

azim jeles tu...

ni la pblem aku dr dulu....tak reti mnguruskan kewangan..adehhhhhh

YUSRIE MOHD YAMIN said...

alfasih....

freshlook ke..fresh kon ke...natang ape la tu

aku x reti bab2 jenama lens ni..main tibai jekkk...

Diriku.... said...

xjeles pon abg oi!!!!

FendyHekka said...

hurm... pki lens... nk wat hikmat mata la tuh kt junior...

YUSRIE MOHD YAMIN said...

fendy....mcm tau2 je....hehehehehe

CHE AM said...

SUDEH NAK G KELAS PON NAK PAKAI JUGAK!!!!!!!

MOTIP KAN AMIK KALER YG AKU PAKAI SEM LEPAS GREY!!!!!!!11

ARGH......NAK WAT CAMNE AKU KAN IKON!!

WELL SEM NI NAK FEELG BLI KALER TURQUOIS LA.....
XPON SCARLET,,,,,MAU X FENGSAN SAPE YG PNDG MATA AKU!!