Monday, October 27, 2008

M.A.N.I.P.U.L.A.S.I

MANIPULASI??

-kebolehan tuk menggunakan sesuatu realiti untuk diputarkan kepada realiti yg ingin sendiri cipta....

-menggunakan "kejahatan" yang ada tuk perguna sesiapa sahaja yang berada dilaluan untuk mencapai target sendiri..

-menokok tambah citer asal..pusing2 360 darjah....pastu sumer orang percaya ngn citer tu..kemudian jadilah kita innocent..adakah itu juga manipulasi?????


well..apa pon definisinya...hurm...berbalik pada diri sendiri...hidup ni kene pandai memanipulasi..tidak bijak memanipulasi keadaan..kita jadi mangsa keadaan...terlebih bijak propa keadaan..makanya u'll be hated all of ur life....PILIHAN DITANGANMU yowww!!!!

8 comments:

FendyHekka said...

aku tau ko sbnrnyer nk menyampaikan ayat terakhir definisi manipulasi tu dari yg len2 tuh. ko igt camni jer aku rasa, kalo dia bleh manipulasi org utk wat dia look innocent, kita pun bleh wat gitew gak. cume kita tak wat camtu sebab kita taknak jadi sekeji dia.

patungcendana said...

yup...life is all about making choices...if we are lucky, sometimes we make the right choice...huhuu...happy deepavali

azwan bamadhaj said...

erm....

tepuk dada tanya selera...

klipklipkertas said...

kalu manipulas?

kite amek perkataan pulas ekk?


ngeh3~

budak_ORGANIK said...

tp madam...paris tak penah pilih tuk jadi diva of controversion...paris lite2 jerww


klip kertas ni mamai lg ker~~~~

maoh said...

statement bermotifkan bunga cengkeh sangat...

ayie said...

Memang paris x memilih tapi dia yang buat pilihan untuk menjadi kontrovesi dengan membuat pekara kontrovesi. ummm...... saya sokong madam.

budak_ORGANIK said...

wah...komplot antara ayie n patungcendana!!....tidakkKKKKKKKKK



maoh...motif bunga kerawang je...