Monday, August 17, 2009

muhasabah

lama gler tak update blog.macam2 bende terjadi lately.mostly yang pahit2 dan mencabar kesabaran diri.obstacles..frustration..

umpamanya aku berdiri diatas roda.saat roda berputar aku sedang berada dibawah.time2 kt bawah tu la roda tu berhenti..maka stuck la aku kt bawah untuk seketika.

tapi tak mengapa.life mmg macam tu.kalau xde cabaran tentu hidup bosan.mendatar.dull.at least dengan masalah yang bertimpa2 ni menyedarkan aku untuk bersedia sentiasa

smlm kan masa tngh baring2 menunggu mata ni nak lelap..aku terfikir psl perjalanan hidupku..chewaaahhhh!!

nak cite panjang lebar malas la pulak.apa yg aku leh ckp sekarang ni aku mmg on track la org puteh bilang.

yerp..apa yg aku plan dari skola rendah..menengah..matrik..universiti...jadi mechanical student...sumernya sudah tercapai...cuma beberapa persoalan ni buat aku sedikit gentar...mampu ke aku grad dengan pointer 3. keatas????runsing juga tu bila fikir2 balik...
yang lagi runsing...aku tak tau lagi@kompius cabang mekanikal mana yg patut aku masuk??kerjaya???..ntah la...xde dalam plan lagi.....

5 comments:

jumain said...

gituw...
muhasabah diri katanya...
sian u olz...
tyar pancit ke sampai stuck kat bawah jek...

hahahaha

tengku_fir21 said...

nk ikut muhasabah gk...

FendyHekka said...

bleh cayer ke baring2 smbil fikir perjalanan idup? ke.... ooopppsss..

YUSRIE MOHD YAMIN said...

fendy ni...suka pkir yg negatiffffffff...


tak baek buat bende tak senonoh

Diriku.... said...

percaya pd diri dgn harapan dan keyakinan!!! wooooo...wooo...