Thursday, February 26, 2009

plot hidup yang SENGAL

6.45 pagi

- alarm hp brbunyi.aku terjaga.matikan alarm.tdo semula.tiba2 nyamok geget.dalam hati membebel."RIDSECT good nite ni tak brfungsi ke hape??????"

7.01 pagi

- terjaga lagi.sempat buang taik mata.befikir sejenak.kelas arini kol 9 pagi.sempat lagi lena.sambung tdo lg.

8.12 pagi

-terjaga sebab mimpi yg CHOY!.tngok jam.perfect timing utk besiap.bangon.kemas katil and mandi.

8.35 pagi
-urm..sumer dah siap.arini pkai baju melayu kaler coklat(tiap2 jumaat aku pkai baju melayu yang sama..typical!!!).check ym,skype..sorry u ols.tak reply korangnyer msj smlm sbb aku tdo awal .jannah sent me skema jawapan utk test mechanicm design yg aku dpt 16/40 saje..pitam dengan result tu(alasan:aku demam masa test itu brlangsung).En ruzaimi suruh aku jumpe dia.smpai hari ni aku tak pegi lagi..takottt!!..tak tau nk bg alasan aperr.....3 kali tak masuk kelas dia.ko ade alasan kukuh nk bgi????

8.45 pagi

-agak2 aku dh siap n nak gerak ke kelas industrial engineering...tiba2 hp tumpah air(ringtone air mengalir laaa....).SMS frm Jannah.kelas IE batal.YAHOOOO!!!!..gembira tapi sakit ati sebab aku dh besiap awal2 pagi.very the CHOY!!!....so masa yang ada aku manfaatkan dengan membuat INTRODUCTION utk projek mechanism design.hari ni kene submit early stage report kekdahnya.maka mengorenglah aku dengan seadanya.

9.20 pagi

-siap acara goreng mengoreng barulah aku bukak slide notes subjek bahasa arab.khabar angin bertiup kencang yang kol 10 pagi ni ade test.untuk yang tak dtg kelas 2 minggu berturut2 mcm aku ni cuak la jugak sebab aku dh trtinggal pelajaran gitueww..jgn tak tau yg aku mengambil berat mengenai pelajaran dan masa depan ku...gitueww...makcik2 membebel suda!!!maka dengan segala kudrat yang ada aku menghafal beberapa perkataan dlm bhasa arab.sekadar meyedapkan hati je.

9.50 pagi

-mengayuh beskal ke kelas..beskal je yg termampu...tak mampu nak naek lori lagi stakat ni.
menuju ke xbk 4.parking beskal depan pondok guard.pastu jalan kaki ke kelas..(motif parking jauh2: untuk bersenam menguatkn otot2 kaki katanya..buang lemak la u olss!!!).sambil menyelam minum air,aku balas msj "my baby"..baru balik dr kampung."my baby" tensen ngn masalah dunia.biarlah dia settlekn sumer masalah2 itu.aku tak nk campur.terserempak dengan CIK NOR .lawa harini.berkebaya labuh.sempat besembang2.tak tau tadi borak apa..dah lupa..satu je yg ingat...tnghari karang nk g lunch sesama(rutin jumaat)

10.05 pagi

-sampai kelas.dengan mimik muka hairan bin ajaib...ehh..xde org pon...mne sumer org???..first thing yg terlintas..kelas tukar kerrrr????nape aku tak tau...dengan mengaplikasikan konsep kesabaran dan tidak mudah melatah..aku tunggu depan pintu kelas.tunggu sape2 budak kelas aku tuk sampai.mne tau ade gak yg sesat cm aku.3 minit kemudian dtg MUHAIMIN..ni kot nama dia..aku tak sure sngt.dia pon blur apsl takde org.aku call jammy..x dpt.rupanya kedit aku tinggal 5 sen .hampeh tol laa..time2 cm ni xde kedit..pinjam hp MUHAIMIN..call jammy..jammy kata kelas cm biasa ditempat biasa..fuhhh..aku lega..aku tak sesat ...

10.15 pagi

- jammy sampai ngn kwn dia.aizat kot nama dia.memandai je.dia pon hairan ..nape xde sorang pon dtg kelas.jammy call NAJIB..(mula2 nk call ketua kelas tp xde no hp lakkkk)..najib ckp kelas BATAL...ustaz bagitau last2 minute!!!...kelas BATAL...KELAS BATAL..KELAS BATAL!!!!!!!!!


kelas batal + bgtau last2 minute= SENGAL(itulah konsep sengal untuk hari ini)

6 comments:

miezi said...

enjoy life every bits.

best apa kelas batal :)

c h o c o l a t e i.c.e said...

aku klu kelas batal..lectrer tu bgtau tyme aku bru nak bangun tido..

pastu..sambung tido balik..

hikhik..

budak_ORGANIK said...

chocolate ice...sape nama lecturer ko tuh??bg kt aku..suruh dia ngajar kelas aku lakk...bestnyaaa idopppp!!!!!!

miezi....kelas batal best??no..no..no..saya tak setuju..tau tak..setiap semester kita membayar rm 1500 untuk pendaftaran .so..maknanya..kita bayar untuk belajar..if kelas batal..maknanya kita membazirkan duit diri sndiri..membazir itu saudara syaitan.syaitan itu jahat.jahat itu masuk neraka..tak nak!!!!

nota.kematian said...

oklaaa tu.

kamu pun sengal juga bha...

hahaha

FendyHekka said...

ala tu kan amalan kebyakkn lecturer UMP yg rasa dorg berhak utk segalanyer... n student hanya utk disusahkn... ha3.... sabar jer la... dh xlma dh ko duk UMP tu.

budak_ORGANIK said...

btol tu fendy..ujung thun ni aku blah lah..yahooooo..merdekaaaaa